Първо в Кота спорт! Феновете се отказаха от акциите в Нефтохимик, Анелия Златкова поема клуба

0
- -

СНЦ Нефтохимик се отказва официално от възможността да вземе акциите на футболния клуб. Това решение бе взето по време на Общото събрание на структурата, което се проведе днес в спортен център Изгрев. Като миноритарен акционер те имаха право да получат акциите от общината, която имаше дял от 82 процента. Другият акционер Павел Бошнаков също отказа.

Така Анелия Златкова ще бъде официално нов собственик на ПФК Нефтохимик. Тя пожела акциите преди около два месеца, а местният парламент гласува ЗА. Наложи се обаче по процедура да се изчака и решението на другите акционери.

Очаква се тя да поеме ръководството от следващата седмица. На този етап няма яснота дали ще има промени в оперативното ръководство, но със сигурност ще бъде назначено ново Общо събрание и ще има нов Съвет на директорите.

Желязната дама на бургаския футбол остава единственият спасителен вариант за Нефтохимик. През този сезон ще има тежка битка за оцеляване, която всички зелени фенове желаят да приключи успешно.

На днешното Общо събрание на СНЦ Нефтохимик бе решено начело на сдружението да остане Николай Тодоров. Мандатът му обаче е за 6 месеца. През този период трябва да бъде номинирано ново ръководство, което да поеме структурата.