Португалец се завръща в ЦСКА-София! Акрапович решава съдбата му

0
nuno tomash 1
- -

Португалецът Нуно Томаш се раздели с финландския КуПС Куопио, където игра под наем от ЦСКА-София. Сезонът в скандинавската страна завърши на 4 ноември, но 25-годишният защитник не е пожелал да остане и си е стегнал куфарите още в края на октомври, пише „Тема Спорт“. Медиите във Финландия информират, че Куопио няма да се възползва от опцията да го откупи за постоянно, въпреки че Нуно игра силно, бе основна фигура в състава и записа 22 мача за 4 месеца. Отборът му завърши на трето място в първенството на Финландия – на 7 точки от шампиона ХИК. Бе и на крачка от влизане в групите на ЛЕ, но отпадна от ЧФР Клуж с 1:3.

Министърът на спорта: За „Армията“ сме свършили всичко, чакаме клуба! „Герена“ не е наша собственост

Томаш има действащ договор с ЦСКА-София до лятото на 2022-а. Сега армейците трябва да преценят какво да правят с него. Има вариант да бъде продаден или отново да му се търси клуб, в който да го преотстъпят, но с оглед на проблемите, които изпитваха армейците в ариергарда си, не е изключено новият треньор Бруно Акрапович да реши да го задържи в състава. При такъв вариант Томаш ще бъде включен в групата за зимната подготовка и може да се разчита отново на него през втория полусезон.
Последната дума за неговото бъдеще ще има треньорът на ЦСКА-София.

Най-вероятно червените ще изчакат до януари, за да видят дали ще могат да вземат още през зимата Диниш Алмейда от Локомотив Пд. Ако това не се случи, шансовете на Томаш да получи нов шанс на „Армията“ са налице. Има и малка вероятност клубът да разтрогне договора си с него. До там ще се стигне само ако нито една от горепосочените три опции – оставане, ново преотстъпване или продажба, не се реализира.

Разкаран от ЦСКА-София: Станах им много скъп! Омразата между „сини“ и „червени“ ултраси не е нормална

Португалецът първо бе привлечен под наем в ЦСКА-София в края на февруари 2019 година, малко след като Любослав Пенев пое треньорския пост в клуба. Няколко месеца по-късно червените го откупиха от Беленензес.

„Досега той играеше при нас със статут на преотстъпен, но днес парафира постоянен 3-годишен договор“, обявиха от ЦСКА на 10 юни 2019 година. Така контрактът на португалеца с клуба е до лятото на 2022-а.

Бруно каза за „ябълката на раздора“, кое го е нервирало, за Левски и пред чия оферта е избрал ЦСКА-София

Червените имат сериозни проблеми в защита от началото на сезона, след като новото попълнение Юрген Матей разочарова с изявите си.