ЦСКА-София се отпуши и отстреля „римските вълци“ за ЧРД на Гриша Ганчев

0
цска-софия
- -

ЦСКА-София победи Рома в последния си мач от груповата фаза на Лига Европа. На националния стадион „Васил Левски“, „червените“ се наложиха с 3:1. Любопитно е, че до днешния сблъсък, българският отбор не успя да реализира гол в групата си. Успехът пък е чудесен подарък за днешния рожден ден на собственика на „червените“ – Гриша Ганчев.

След като си беше гарантирал първото място в групата, Рома даде шанс за изява на резервните си футболисти и юноши на клуба.

Преди началния съдийски сигнал, съперниците запазиха минута мълчание в памет на италианската легенда Паоло Роси.

Двубоят започна страхотно за ЦСКА-София, който поведе още в 5-ата минута. След центриране отляво, топката стигна на границата на наказателното поле до Тиаго, който с плътен изстрел не остави шансове на 18-годишния вратар на гостите Пиетро Боер за 1:0. Това бе и първо попадение за „червените“ в групите на Лига Европа.

Рома успя да изравни в 22-ата минута. След центриране отдясно, топката стигна до Борха Майорал, който продължи към Томазо Миланезе. 18-годишният халф овладя на бедро и с премерен удар прати топката в долния десен ъгъл на вратата за 1:1.

След половин час игра ЦСКА-София по чудо не възстанови преднината си. Юга изведе Тиаго зад гърба на италианската отбрана. Португалецът напредна, остана сам срещу вратаря, но ударът му мина покрай лявата греда.

Това все пак се случи 240 секунди по-късно. Али Соу пресира защитник на гостите, който сгреши при изнасянето. Жеферсон пресече, след което изведе Соу сам срещу вратаря и нападателят не сгреши за 2:1.

В 51-ата минута имаше отлична възможност да изравни. След чудесна многоходова атака, Борха Майорал получи в наказателното поле, остана сам срещу вратаря и стреля. Бусато обаче успя да отклони топката в корнер.

4 минути по-късно ЦСКА-София увеличи аванса си. Фацио сгреши фатално, извеждайки Али Соу сам срещу вратаря. За нападателя не бе проблем с техничен удар покрай Боер да направи 3:1.