Тотален крах за Лудогорец! „Орлите“ капо след 2 дузпи, 2 греди и 3 гола за ЛАСК

0
Снимка: lask.at
- -

Лудогорец завърши безславно тазгодишното си участие в групите на Лига Европа. „Орлите“ инкасира шест загуби от шест мача, след като тази вечер отстъпиха у дома на ЛАСК с 1:3. Възпитаниците на Станислав Генчев играха повече от половин час с човек по-малко, след като Сантана получи червен картон.

Гостите започнаха по-активно и бяха на път да поведат в 14-ата минута. Доминик Райтер стреля по диагонала от наказателното поле. Топката обаче срещна лявата греда на Пламен Илиев.

В 31-ата минута, след центриране отляво, Крайтер засече с глава от границата на вратарското поле. Топката обаче премина покрай лявата греда.

В 40-ата минута гостите поискаха дузпа. Футболист на ЛАКС засече центриране отляво, топката се удари в ръката на Чибота и излезе в корнер. В ситуацията обаче ударът бе от много близко разстояние, а и ръката на Чибота бе плътно прибрана до гърдите му, заради което и главният съдия не посочи бялата точка.

240 секунди по-късно обаче дузпа в полза на гостите бе отсъдена, след като Сисиньо повали в наказателното поле . Пламен Илиев обаче прояви страхотен рефлекс и отрази удара на Томас Гойгингер, който бе насочен в долния десен ъгъл.

Лудогорец започна вихрено второто полувреме и по-малко от минута след началото му поведе. Влезлият на почивката Елвис Ману подаде вляво за Кешеру, който напредна малко и пусна успореден пас. Отново Ману се оказа на точното място и засече безпощадно пред вратарското поле за 1:0.

В 54-ата минута „орлите“ можеха да удвоят аванса си. Кешеру изпълни чудесно фал, но вратарят на гостите се разтегна максимално и успя да избие в корнер.

120 секунди по-късно ЛАСК изравни. Разградчани сгрешиха при изнасянето. Визингер пресече, напредна до дъгата пред наказателното поле и с много прецизен удар прати топката плътно до лявата греда за 1:1.

В 60-ата минута ЛАСК стигна до пълен, а същевременно Лудогорец остана с човек по-малко. Пламен Илиев отрази опасен удар, Рене бе на път да направи добавка, но бе повален от Алекс Сантана. За провинението си той получи пресилен червен картон, а бе отсъдена и втора дузпа в мача за гостите. От бялата точка Рене бе точен за 1:2.

В 67-ата минута ЛАСК увеличи аванса си. След центриране отдясно, Егещайн от аутлинията върна за Мадсен, който отблизо не сгреши за 1:3.

В 79-ата минута ЛАСК можеше да вкара и четвърти гол. Ударът на Рене обаче срещна гредата.