Нови сериозни проблеми за Херо

0
- -

Треньорът на Берое Димитър Димитров ще има доста проблеми по окомплектоването на състава за домакинството на Ботев Пловдив. Битката за Тракия е утре от 12:30 часа и ще бъде предавана пряко по Диема спорт. За мача виси най-креативният футболист на заралии Гаюс Макута. Той е с травма в областта на коляното от двубоя с Левски (2:1). Надеждите са, че лекарският щаб ще успее да го вдигне, пише „Тема спорт“. Ако Макута не е в състояние да започне, то вместо него ще играе бразилецът Октавио.

Херо: Най-важна беше победата, ако трябва и с грозна игра! Нямаме сили да ходим

Футболистите на Берое са в лошо физическо състояние, тъй като повечето от тях бяха под двуседмична карантина. Заради това треньорът Димитър Димитров на практика няма как да ротира състава -няма свежи състезатели в сгъстения цикъл. Възпитаниците му обаче ще трябва да стиснат зъби и да изиграят още 3 мача до 19 декември. След Ботев Пд предстоят отложените срещи от 12-ия и 13-ия кръг. Първо е визитата на Царско село. Двубоят в столицата е на 16 декември, сряда. На 19 декември заралии приемат Монтана.

Шанс да се завърне в групата за сблъсъка с канарчетата има Ибрахима Конте. Той вкара 2 гола в първата среща между двата тима през сезона, която завърши 3:3. Аут до края на есенния дял обаче със сигурност е Карлос Охене. Той се контузи при визитата на ЦСКА 1948 (0:1). През тази кампания 27-годишният ганайски халф често е преследван от травми и има само 3 шампионатни мача.

Шеф на Берое: Макута е наш до края на сезона,има интерес и към други(ВИДЕО)

Заплашени от наказание в Берое пък са бековете Стив Фуртадо и Крум Стоянов. Те имат по 4 жълти картона и при следващ ще бъдат санкционирани с лишаване от състезателни права за по 1 среща.