Вкара ли Фал, победата на Берое е сигурна

0
Снимка: beroe.bg
- -

С успеха с 2:1 над Левски, Берое влезе в Топ 6. И по всичко личи, че ще остане в престижната горна плейофна група. Заедно с Лудогорец, заралии са отборът, изиграл най-малко мачове в елита. Под дъжда в Стара Загора успя да блесне нападателят на домакините Алиун Фал, пише „Тема спорт“. До момента той бе встрани от шумотевицата.

Бивш нападател на Левски и Берое: Очакван и заслужен успех за старозагорци!

След успех на заралии винаги най-коментираната тема е била играта на дългокосия Макута, който попадна в полезрението на доста тимове. Под прожекторите попадаха още бразилецът Октавио, Ибрахима Конте, доста се изговори за привлечения през лятото Ерсон Кукула. Последният бе взет за заместник на напусналия след миналата кампания Мартин Камбуров. Но не Кукула, а Алиун Фал започна да влиза в обувките на преследващия голмайсторски рекорд у нас Мартин. И до момента се справя добре в тази си роля.

Всъщност Фалл го правеше още през пролетта. В 11 двубоя за сезон 2019/20 таранът вкара 5 гола. Сега вдига летвата. Вече има 7 попадения в 13 шампионатни мача и е водещ реализатор на Берое. Камбуров пък е с 8 точни изстрела в 14 срещи за новия си тим… Той обаче има 3 гола от дузпа, докато Алиун не е стрелял от бялата точка.

Нови сериозни проблеми за Херо

Привличането на Фал в Берое отново доказва нюха на Димитър Димитров да открива играчи от ниските дивизии, които след това да блесват у нас. Нападателят успява да го стори с физика, бързина, повратливост и умения пред съперниковата врата.

Алиун е роден на 24 декември 1994 година в Сенегал, Дакар. Висок е 182 сантиметра. Може да играе както на върха на атаката, така и на фланга. В родината си блесва в Етоал Лузитана. 18-годишен е привлечен от португалския Шавеш. Той обаче така и не се утвърждава в тима. През 2013/14 не записва нито минута във второто ниво на местния футбол. За Фал следва преотстъпване след преотстъпване в трета дивизия – Педраш Салгадаш и Визела. През 2016/17 изиграва 7 мача за Шавеш във второто ниво, но след като не вкарва, отново е отпратен. Взима го Жил Висенте. За този тим участва в 27 мача в Сегунда, но попадението е само 1… Следва връщане на долния етаж в добре познатия Визела. След 38 срещи, в които бележи 22 пъти, е забелязан от Херо и екипа му и на драго сърце пристига в Берое.

Херо: Най-важна беше победата, ако трябва и с грозна игра! Нямаме сили да ходим

У нас Фал за първи път играе елитен футбол. И сенегалецът с френски паспорт започва да го прави все по-добре. Интересното е, че той работи със същата мениджърска компания, която през лятото доведе и Кукула в Берое.

За отбелязване е, че през тази кампания, когато се разпише Фал, то старозагорци винаги стигат до трите точки. Нападателят отбеляза седемте си гола в 5 срещи, като в тях Берое победи Левски, Етър, Черно море, Славия и Ботев Враца. Ако продължи да вкарва със същото темпо, то Алиун отново може да намери пътя към Португалия или пък към отбор от по-класно първенство от нашето.