Левски разкарва първия трансфер на Наско Сираков още преди ЦСКА-София?

0
- -

Левски ще освободи опитния Орлин Старокин. Той е попаднал на мушката на собственика на клуба Наско Сираков. Босът е бил бесен от поведението на Старокин при визитата на Царско село и след мача е наредил „играчът да си събира багажа“. Мачът завърши 2:2. При резултат 1:1 Старокин бе изгонен в 37-ата минута на срещата. Тогава той си изкара два жълти картона в рамките на секунди, след като на два пъти репликира главния съдия Николай Йорданов.

В САЩ сигурни: Чикаго улучи в десетката със Станислав Иванов

„Мисля, че му е казал тежка дума. Мога да ви я кажа на сръбски, но няма да прозвучи добре. Поне това разбрах“, заяви за постъпката на Орлин Старокин треньорът Славиша Стоянович. В заключителния четвърт час на срещата бе изгонен и Илия Юруков и сините завършиха с 9 души.

Раздялата между Левски и 33-годишния футболист може да бъде официално оформена още преди дербито с ЦСКА-София, пише „Тема спорт“. Сблъсъкът с червените е в петък, 18 декември, от 18:00 часа на националния стадион. Играчът ще пропусне двубоя, защото предстои да бъде наказан от Дисциплинарната комисия към БФС.

Орлин пристигна на „Герена“ преди старта на сезона. Той бе използван, за да запълва дупки. Игра като халф, бек и централен защитник. Именно в средата на отбраната бе използван и срещу Царско село. До момента през кампанията записа 12 мача – 11 в първенството и 1 за Купата на България. Това бе вторият престой на Старокин на „Герена“. Първият продължи три сезона – 2011/12, 2012/13 и 2013/14. Съботният мач бе под №100 за Орлин във всички турнири със синята фланелка. Той ще се окаже и негов последен. Универсалният футболист има и 5 гола за Левски.