Лапорта: Меси няма нужда от пари, копнее за победи в ШЛ и Ла Лига

- -

Кандидатът за президент на Барселона Джоан Лапорта, който заемаше този пост от 2003 до 2010 г., говори за ситуацията около каталунския нападател Лионел Меси.

„Финансовите проблеми на клуба и ситуацията около Меси са резултат от лошото управление. Ситуацията се влоши поради коронавируса, но лошото управление на клуба е една от причините за подобни последици и такива трудности около Лео. И двете точки могат да бъдат коригирани. Ситуацията в клуба може да се промени, надявам се и проблемът около Меси. Мисля, че най-важното, което каза той, е, че ще изчака новия президент и няма да бърза с решението. Затова предполагам, че иска да изслуша предложението на Барса. Той ще изчака до края на сезона. Искам да остана позитивен, затова мисля, че това е много добър знак.“
За да предложа нещо на Меси, първо трябва да стана президент. Необходимо е да се преценят възможностите на клуба, да се разбере дали можем да направим добро финансово предложение. Спортната гледна точка също трябва да е на ниво. Лео не се нуждае от пари, той иска Барса. Копнее за победи в Шампионска лига и Ла Лига. Това е ключът към решаването на проблема. Трябва да направим конкурентно предложение“, каза Лапорта.

Спортист гостува на Левски за контрола! Уреди лагер в Сандански