ЦСКА 1948 излъга македонци в Турция

0
- -

ЦСКА 1948 победи с 1:0 елитния Македония Гьорче Петров от Северна Македония в контрола играна на терена в комплекса „Голд Сити“ в Алания. Автор на победното попадение бе Марио Топузов в 16-ата минута на мача.

Още в 3-ата минута на двубоя „червените“ опитаха атака, но Бастунов се засуети и бранителите на Македония се справиха със ситуацията. Тимът от Северна Македония отвърна с атака, но бранител на българския тим изби в корнер, а след изпълнението му не последва опасност за вратата на Тодоров. Футболистите на Македония ГП отправиха първия удар към вратата на Тодоров в 30-ата минута на мача, но той беше много неточен. Две минути по-късно Робиньо пробва мерника си от пряк свободен удар, но нацели стената изградена от играчите на ЦСКА 1948.
В 40-ата минута Сашо Александров отправи точен удар, но вратарят на Македония ГП спаси удара му. Робиньо пропусна да възстанови равенството минута по-късно като на празна врата не намери целта.
Най-чистата ситуация за северномакедонския тим дойде в 60-ата минута, когато диагонален удар на Робиньо се отклони от гредата, а добавката на играч на Македония беше спасена от Наумов, който влезе като смяна. Две минути по-късно Галин Иванов отправи опасен далечен удар, но вратарят спаси.
Пет минути по-късно отново гредата беше верен помощник на Наумов, но и вратарят съумя да докосне топката преди тя да се отклони от гредата.