Лидерът при футболните анализи Football Radar отваря офис в Пловдив

0
- -

Един от световните лидери за футболни анализи и статистика Football Radar избра България за първия си офис в Югоизточна Европа, съобщава БНР. Компанията ще отвори своя офис в Пловдив на 1 август и в него ще работят 12 души.

Football Radar ще се фокусира в създаването на база данни и добри статистически модели за анализи на футболни мачове и трансфери на футболисти, а не върху залаганията. Това обясни един от ръководителите на отделите Ричард Монтейк.

Амбициите на компанията са до 2 години броят на служителите да нарасне до 200 човека. „Те трябва да бъдат професионалисти, дисциплинирани, с трудови навици, както и да споделят ценностите на хора, които дишат и живеят във футбола”, обясни главният оперативен директор на дружеството Хелене Марк.

Кметът на Пловдив Иван Тотев заяви, че една от целите на екипа му е да създава добри условия за живот и работа на младите хора. Над 6000 са заетите в аутсорсинг сектора, добави Тотев.

Football Radar е британска компания с централа в Лондон. Екипът твърди, че издига футболната игра на научно ниво и предлагат на клиентите си не просто сухи цифри, а структурирана оценка и задълбочен анализ, което ги отличава от конкурентите.