Ново начало за Ботев (Пд) срещу стар познайник! (ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ)

0
- -

Днес стартира нова ера в Ботев Пловдив – тази на отбора на боса Антон Зингаревич и треньора Азрудин Валентин. От 17:30 часа канарчетата посрещат на базата си в Коматево Арда Кърджали. Начело на съперника пък е наставникът, донесъл най-голяма радост на феновете на жълто-черните в последните години – Николай Киров.

През есента Ботев тотално разочарова и зимува на 12-о място в класирането, пише „Тема спорт“. Босненският специалист Азрудин Валентич пристигна надъхан да се доказва и обеща, че през пролетта канарчетата ще са тотално променени и от тях трябва да се очаква много агресивен и нападателен футбол. Селекцията бе мащабна, а всичките нови ще бъдат на негово разположение. Нещо повече, специалистът гласи последното попълнение Емануел Току за титуляр. На ганайския халф Валентич възлага големи надежди да се превърне в лидер и да замести контузения Тодор Неделев, който няма да се появи на терена до края на кампанията.

От Ботев обявиха, че треньорът ще може да ползва и македонския централен защитник Марио Младеновски. Документите на бранителя са изрядни, той има и работна виза.

Очаква се Валентич да заложи на схема с трима в отбрана. Поне на такава по-често се спираше в контролите. В атака той ще заложи на мощните физически Атанас Илиев и Сисе. Те трябва да бъдат подпомагани от Реда Рабей и Емануел Току, пристигнали в Коматево от датския втородивизионен Фремад Амагер.

Днес сутринта на канарчетата предстои ободрителна тренировка, след това тимът ще бъде събран за обяд на базата, а едва след това ще бъде определена групата за двубоя. Така ще процедира Валентич поне до края на първенството.

ВЕРОЯТЕН СЪСТАВ НА БОТЕВ (ПД): Георгиев, Янсон, Работов, Генев, Цикарски, Шоколаров, Току, Рабей, Филипов, Илиев, Сисе

Резерви: Аргилашки, Младеновски, Бонев, Чернев, Анвар, Конате, Тонев

ВЕРОЯТЕН СЪСТАВ НА АРДА: Караджов, Таравел, Русакис, Стоев, Александров, Мартинов, Желев, Лозев, Коконов, Йорданов, Делев

Резерви: Симеонов, Крумов, Костадинов, Георгиев, Руменов, Тилев, Жуниньо