За доброто на българския футбол

0
- -

ФК „Черногорец“ е част от подписката, с която се иска свикването на Конгрес. Ако 1/3 от пълноправните членове на БФС подпишат документа, Конгресът ще е през април тази година, а не „евентуално“ някога си.

Ясно е, че настоящото ръководство на БФС не иска да свика Конгрес ( вече минаха 16 месеца от оставката на Михайлов). Ясно е, че интересите и финансите са големи. Манипулациите, че догодина ще има пак Конгрес, не отговарят на истината и на разпоредбите на Устава на БФС.

Знаем, че новият президент няма да оправи цар футбол с магическа пръчка. Но промяна на модела и нови лица трябват. Трябва екип, който да мисли за децата на България, а не за собствените си интереси.

Надежда за промяна има. В подписката се включиха и други клубове от област Перник. Клубовете ( поне част от тях) осъзнаха, че си платиха скъпо сметката за яденето и пиенето преди последния Конгрес, а също и за гласуването под натиск. Надяваме се, че и политиците няма сега да участват в изборите на нов Президент на БФС.

Силно се надяваме, да има честни избори ( с една интегрална бюлетина) и да спечели най- подготвеният екип, като платформа и като кадри. Изборът на делегати от всеки футболен клуб е много важен, затова колеги футболни деятели, изпратете на Конгреса мислещи хора, не продажници. Заради продажниците България е страдала, страда и ще продължава да страда. Поне да си оправим футболната къща…..

Бъдете здрави !!!!

Инициативен комитет за издигането кандидатурата на Христо Порточанов за президент на БФС.