Изборите отлагат кръг от Първа лига

0
- -

Парламентарните избори в България ще отложат 23-тия кръг на Първа лига, който е планиран за уикенда на 3 април, пише „Тема спорт“. Както е известно, вотът трябва да се проведе на 4 април, неделя. От полицията са изпратили писмо до БФС, че няма да охраняват футболните мачове в петък, събота и неделя (2, 3 и 4 април).

Така 23-ият кръг ще бъде отложен с една седмица и ще се проведе в уикенда на 10 април. По този начин туровете до края на редовния дял се изтеглят с един. 24-ият кръг, който трябваше да е на 10 април, ще е междинният на 14 април, а той, от своя страна, се мести за уикенда на 17 април.

В понеделник (5 април), след вота, обаче ще се изиграят мачовете от 25-ия кръг на Втора лига, а на 6 и 7 април (вторник и сряда) трябва да се проведат и първите полуфинали от турнира за Купата на България. Реваншите са на 20 и 21 април.

В петък (5 март) ще бъде обявена програмата по дни и часове на четвъртфиналите за купата, жребият за тях е утре. Тогава СТК ще оповести и календара за срещите от 21 и 22 кръг в Първа лига. Този за мачовете през месец април ще стане ясен в края на март, по време на паузата за националните отбори. Заради нея и изборите отборите от Първа лига ще почиват принудително близо 3 седмици. Мачовете на трикольорите са на 25 март с Италия (д), 28 март с Швейцария (д) и 31 март със Северна Ирландия (г).