Янев се помисли за треньор с една купа, за която май никой не се хвърляше особено

1
- -

Отборите във Висшата лига да треперят и да се кръстят да не се роди ФК Младост София. Както е тръгнало такъв квартален тим ще си спечели промоция за елита на България без проблеми. Поне такива са последните тенденции в родния футбол. У нас се оказа, че квартален софийски отбор може да ошамари цял областен център без да му мигне окото. Това се случи на два пъти в последната седмица. Първо Витоша (Бистрица) изхвърли традиционния отбор на Нефтохимик от елита, а след това Септември направи същото с гордостта на Северозападна България – Монтана.

Сблъсъкът между „тигрите“ и „шейховете“ доказа за пореден път и още едно важно нещо, което все още у нас не може да се осъзнае добре – треньорът е най-важният човек в един отбор. Витоша си имат истински такъв – Костадин Ангелов. Лаптопа многократно е показвал, че може да направи от нищо нещо. Неговите отбори играят хубав футбол, независимо от кадровия потенциал. На другия полюс е Христо Янев. Джуджето си изпадна във Втора лига, въпреки че имаше впечатляващ бюджет и доста добри играчи. Той обаче си помисли, че е треньор, когато вдигна една Купа на България с ЦСКА, за която май нито един отбор не се хвърляше особено. Съветът ми към Христо Янев е да се отдаде на истинското си призвание – писането на романи, нищо, че в Бургас вече няма да искат да прочетат нищо, написано от Джуджето.

И накрая искам да благодаря с цялото си сърце и душа на Септември. Браво на момчета, че ни отърваха от Монтана. Последните цял сезон играеха странни мачове, намирайки вратичка в още по-странните новаторски правила на БФС и бяха близо до спасение само с 4 сериозни срещи за цял сезон. Още повече, че в Септември залагат на българското, от квартала…

Източник: Христо Георгиев/ „Меридиан мач“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

0 0 votes
Article Rating
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Ко?
Ко?
7 години по-рано

Кратък,точен, безпристрастен анализ на автора.