Емо Спасов: Славиша правилно остава! Този отбор не е готов за очакванията на феновете

0
- -

Легендарният футболист на Левски от 80-те години – Емил Спасов – коментира пред „Мач Телеграф“ бурните събития в Левски след отпадането за Купата на България от Славия.

Защо Левски отпадна от Купата?

Славия ни надигра и макар че вкарахме хубав гол, с две контраатаки ни наказаха. Стана нелош мач, в който обаче направихме поредица от грешки. За загубата има обективни причини. Една от тях е, че имаме куп контузени играчи. Явно обаче нещо е сбъркано в подготовката им, щом толкова много се изпочупиха.

Ситуацията на „Герена“ предполагаше или очакванията на феновете за трофей?

С оглед това, което видях от Левски в предишните мачове, аз бях скептично настроен за този със Славия. Що се отнася до очакванията на феновете, този отбор не е готов за тях. Да, вероятно някой ще каже, че и Славия не е кой знае какъв отбор, но пък те направиха някои промени, с които вдигнаха нивото си в последните няколко мача и показват развитие. Лошото състояние на клуба влияе на всички в него – играчи, треньори и ръководство. Знам, че служителите в Левски не си взимат заплатите и това не може да не влияе негативно.

Славиша остава. Правилно или неправилно?

Правилно е. В момента, който и да дойде, нищо добро не чака този отбор на Левски. Нещата трябва плавно и постепенно да се регулират, докато се оправят.

Нуждаеше ли се Левски от зимната селекция, пълна със съмнителни чужденци?

Левски имаше голяма нужда от защитници. Тези, които се взеха, са по-добри от тези, които имахме есента. Когато постоянно си принуден поради контузии и наказания да играеш с различен състав, нормално е да има грешки и загуби. Ако погледнете другите отбори, ще видите, че от 20 мача сигурно в 19 играят с едни и същи хора в защита. При Левски това го няма. Чудя се какво прави още в отбора Насиру Мохамед. За какво продължават да го пускат. Сигурно, за да го продадат. Но не виждам как ще го купи някой. Той е като развалени домати – колкото и да ги предлагат на пазара, няма кой да ги купи.

Феновете атакуват Наско Сираков. Доколко е виновен той за негативното развитие на нещата в Левски?

Наско Сираков опитва и прави всичко възможно за Левски. Сигурен съм, че и селекцията я е съгласувал с треньора. Трудно е с малък бюджет да се вземат добри играчи. Има как, но е трудно. Лошото е, че не съм чул някой скаут или селекционер да е излязъл и да е поел отговорност за доведен играч. Не се знае кой носи отговорност.

Какво трябва задължително да се направи в клуба до края на сезона?

Най-важното е да се намерят средства. Битката за оцеляването на клуба и на отбора продължава. Това е най-важното.

Къде ще бъде Левски в края на сезона?

Не мога да кажа. Непредсказуеми са нещата. Един мач играят добре, друг – зле. Не се знае до края как ще са. За съжаление Левски няма облик, няма постоянна игра и постоянен състав.