ЦСКА-София на прага на безпрецедентен антирекорд!

1
Снимка: cska.bg
- -

ЦСКА-София е на прага на безпрецедентен антирекорд. След 22-рия кръг от първенството армейците още нямат двубой, в който да са реализирали повече от 3 гола, пише „Тема спорт“. Направиха го два пъти в турнира за купата – на „Армията“ при елиминирането на Ботев Ихтиман с 5:0 и на Ботев Враца с 4:0 миналата седмица, но в шампионата така и не са прескачали кота 3. Всъщност 3:0 над Ботев Пд в Коматево на 6 декември 2020-а си остана единственият мач от Първа лига, в който червените вкараха три гола през кампанията. На практика отбелязването на 4 и повече попадения в една среща почти винаги значат победа, при това убедителна. Дотук нито веднъж в историята си армейците не са имали сезон, в който поне веднъж да не вкарат над 3 гола в шампионатен двубой.

Головата немощ на ЦСКА-София през настоящото първенство проличава и в друг безпрецедентен факт – нито един футболист от сегашния състав не е вкарал повече от 2 попадения през кампанията!? По толкова имат Тиаго и Енрике, а още петима са вкарали по веднъж. Останалите 16 гола са дело на играчи, които вече не са на „Армията“ – Coy (8), Санкаре (3), Антов (2), Белтраме, Ахмедов и Юрич (по 1), плюс още цели 4 автогола в полза на червените.

А за капак цели четирима офанзивни състезатели на ЦСКА-София не са се разписали през сезона в Първа лига – Чарлс, Пеняранда, Кери и Йомов. Привлеченият от Славия нападател близо 1000 игрови минути не намира пътя към вратата, а в този период пропусна една дузпа и 5 пъти в ситуации сам срещу стража на съперника. Като цяло в ЦСКА-София липсват състезатели с изявен голов усет.

Така червените имат точно 9 срещи до края – 4 от редовния дял и 5 в плейофите, за да избегнат подобен „ялов“ антирекорд – да не вкарат нито веднъж повече от 3 гола в един мач.

0 0 votes
Article Rating
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
4i4oman4o
4i4oman4o
3 години по-рано

е това не е кой знае какво. цска от години се славят с победи с по 1-0 в последните минити. но истината е че точно с такива мачове на ръба се става шампион. който печели трудните мачове с по 1-0 а не прави равен или загуба, той става шампион.