С един точен удар за 90 минути България спечели точка срещу Северна Ирландия

0
- -

Северна Ирландия и България завършиха 0:0 в световна квалификация от група С, която се игра в Белфаст. Домакините имаха сериозно превъзходство, като играчите на Ясен Петров се задоволиха с едва един точен удар за всички 90 минути. Припомняме, че двубоят срещу Италия го завършихме отново само с един точен удар, който беше във втората минута.

Стивън Дейвис отправи далечен удар в 6-ата минута, но той бе неточен и топката излезе в аут. В 11-ата минута Джош Магенис отправи слаб удар с глава право в ръцете на Даниел Наумов.

Северна Ирландия направи много сериозен пропуск в 22-ата минута, когато Джош Магенис се освободи от Андреа Христов и центрира към Стюарт Далас, който бе оставен непокрит и стреля с глава, след което топката срещна напречната греда.

Българският национален отбор не успя да се възползва от много груба грешка на вратаря на Северна Ирландия в 34-ата минута. Кирил Десподов центрира в наказателното поле на домакините, където Пийкок-Фаръл допусна много голяма грешка, но никой от футболистите на Ясен Петров не успя да реагира достатъчно бързо и да прати топката в опразнената врата.

Второто полувреме започна с положение пред вратата на Даниел Наумов. След центриране в наказателното поле на България Каткарт свали с глава към Уайт, който отправи много коварен удар, но Наумов демонстрира чудесен рефлекс и с една ръка успя да избие.

След центриране в наказателното поле на България в 54-ата минута Джони Еванс стреля глава, но Даниел Наумов спаси.

В 63-ата минута отново се създаде напрежение в наказателното поле на България, след като Пади МакНеър бе изпуснат от Момчил Цветанов, но Валентин Антов се намеси и изчисти в корнер.

Найъл МакГин отправи много опасен удар в 74-ата минута, но встрани от десния стълб на вратата на Даниел Наумов.

Северна Ирландия изпусна страхотна възможност в 85-ата минута, когато Найл МакГин получи топката в наказателното поле на България, но се забави с удара, след което се получи рикошет в защитник и топката излезе в корнер.

Най-добрият шанс за България бе в първата минута на добавеното време на срещата, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Северна Ирландия Димитър Илиев стреля с глава, но Пийкок-Фаръл плонжира и спаси.

По този начин продължава негативната тенденция и за двата отбора. В пето поредно гостуване България не успя да вкара гол и в единадесето поредно гостуване не успя да постигне успех. 

България има 1 точка в групата след три мача, а Северна Ирландия има 1 точка след два двубоя.

На 2 септември България гостува на Италия.