„Червените“ вкарват над два пъти повече от „сините“ през вторите полувремена

0
- -

Преди успеха с 6:0 в междинния кръг с Монтана в сряда, ЦСКА-София се намираше в серия от 9 поредни шампионатни мача с отбелязан максимум по един гол, в три от които не можеше да порази целта през пролетта, пише „Тема спорт“. Срещу последния в класирането червените пооправиха головата си разлика, както и успеваемостта си средно на мач 1.48 (37 попадения в 25 срещи).

Време е за дерби! „Червените“ в атака от първата минута, „сините“ не искат да загубят (ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ)

Същевременно Левски влезе в серия от три двубоя за първенство, без да успее да се разпише, всичките под ръководството на временния наставник Живко Миланов. Последен за сините вкара продаденият в Ди Си Юнайтед Найджъл Робърта – при успеха 1:0 над Славия на „Герена“ на 21 март, гарантирал на практика мястото на тима в група А на втората осмица. Головият коефициент на Левски пък е по 1 вкаран и допуснат гол на мач (25:25 след 25-ия кръг).

Преди дербито любопитно е, че ЦСКА-София бележи над два пъти повече от сините през вторите полувремена – 26 срещу 12, като само в заключителния половин час балансът в полза на армейците е шокиращ 21:6. Не случайно през есента червените изкопчиха доста точки именно в края на мачовете, а и онзи ден с Монтана вкараха 3 пъти само в заключителния четвърт час. Преди почивката Левски бележи повече, 13 срещу 11.