Край на надеждите. Спънахме се в Беларус

0
- -

България загуби от Беларус квалификацията за Световно първенство и намали значително шансовете си за класиране на този форум.
Двубоят започна на бавни обороти пред около 7000 зрители. Първият опит за удар бе на Петър Занев в 11-ата минута, който мина далеч от целта. В 16-ата минута Алисейко стреля силно от фаул, но Михайлов плонжира и изби в корнер.

В 21-ата минута Манолев с диагонален изстрел пробва рефлекса на Черник, който в 23-ата минута отново бе на мястото си при удар на Спас Делев. Следващите минути Попов и Тонев също стреляха отдалеч, но встрани от вратата на домакините.

В 33-ата минута Беларус поведе с 1:0. Попадението реализира Михаил Сиваков от дузпа, което бе негово първо за представителния тим на страната му. Нарушението извърши Божидар Чорбаджийски срещу Лаптев. Михайлов хвана ъгъла, но топката мина под тялото му.

В 42-ата минута минута Костадинов имаше добра възможност да изравни, но халфът на Левски реши да подава в наказателното поле и сбърка.

Секунди преди края на първото полувреме Лаптев стреля силно, но Михайлов отново изби.

Втората част започна с натиск на „лъвовете“, като Черник трябваше да се намесва два пъти след центриране от фаул. Защитата пред него пък се справи с последвалите разбърквания. Спас Делев контузи лошо своята дясна ръка, като бе заменен принудително от Андрей Гълъбинов в 54-ата минута. Тонев пък стреля слабо в ръцете на Черник.
Звездата Ивелин Попов напусна в 62-ата минута, след като разочарова с изявите си. Той бе заменен от Ивайло Чочев. Силен изстрел на Занев изненада Черник в 68-ата минута, който изби с гърди.

Домакините видимо изморени се затвориха и пазеха своята преднина, докато „трикольорите“ имаха изцяло контрол на терена, но не създаваха чисти голови положения-.
Все пак в 78-та минута при една атака трябваше да се намесва самоотвержено Матвейчик, за да пресече пас към опасно излизащия Гълъбинов.
Две минути по-късно обаче „лъвовете“ бяха попарени. Те допуснаха втори гол, който решщи мача. Това стана след техничен прехвърлящ удар на Павел Савитски, който изненада вратаря Николай Михайлов. Това прекърши напълно устрема на родните футболисти, които и без това трудно намираха верните решения в офанзивен план. Все пак във втората минути на продължението Георги Костадинов намали резултата, но това беше всичко в мача. Загубихме от Беларус, което е пореден провал. С това шансовете за класиране на Световното първенство в Русия намаляха значително, като по всичко личи, че националите ще гледат пореден голям шампионат по телевизорите или като туристи. Но те вече свикнаха с това…..

БЕЛАРУС (3-5-2): Сергей Черник, Станислав Драгун, Сергей Матвейчик, Егор Филипенко, Дмитрий Алисейко, Серхей Политевич, Павел Савитски, Михаил Сиваков, Иван Маевски, Денис Лаптев, Сергей Баланович

БЪЛГАРИЯ (4-2-3-1): Николай Михайлов, Страхил Попов, Божидар Чорбаджийски, Васил Божиков, Петър Занев, Светослав Дяков, Георги Костадинов, Александър Тонев, Станислав Манолев, Ивелин Попов, Спас Делев (54-Андрей Гълъбинов)
ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Чорбаджийски, Дяков
СТАДИОН: „Борисов Арена“
СЪДИЯ: Матей Юг, Словения