Бургаски треньор поема школата на Ботев

0
- -

Бургаски футболен специалист ще стане директор на ДЮШ на ПФК Ботев. Иван Цветанов, познат още с колоритния прякор Трите хикса ще поеме тази дейност. Той ще наследи на поста досегашния началник Трифон Пачев.

Цветанов беше шеф на школата по времето, когато КТБ наливаше милионни траншове в бюджета на клуба. През есента Цветанов беше помощник-треньор в Нефтохимик, като работеше в екипа на Димчо Ненов. След това оглави за кратко и ДЮШ на клуба, но напусна по собствено желание. Сега той ще води отново една от най-силните Детско-юношески школи в България.

Звездата на Иван Цветанов изгря през лятото на 2002 година. Тогава воденият от него тим на Черноморец победи Нафтекс с 1:0 и зае пето място във временното класиране. Отборът на Цветанов бе млад и перспективен, но след скандали със собственика на клуба Ивайло Дражев, футболистите започнаха да напускат. Самият Цветанов също подаде оставка. Три години след това пое Нафтекс и го спаси от изпадане в един много труден сезон. Сега обаче пред него има други предизвикателства.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК