Бомбата на KOTASPORT гръмна! Англичанин е новият собственик на Левски, налива 150 милиона евро!

0
Снимка: levski.bg
- -

Собственикът на Левски – Наско Сираков – говори по време на честванията за 107-я рожден ден на клуба. Той потвърди новината, която KotaSport.com първо и ексклузивно KotaSport.com съобщи вчера на своите читатели, че англичанин ще е новият собственик на Левски, а в клуба ще се налеят баснословни суми – 100 – 150 милиона евро.

Първо в KOTASPORT: Английски инвестиционен фонд взима акциите на Левски

„Заставайки тук, не може да не се вълнуваш. Честитя най-светлия празник на всички българи – Св. Св. Кирил и Методий и празника на цяла „синя“ България. Момчетата, създали клуба, не са предполагали каква всенародна любов зачеват. Тук, където е започнало всичко, е моментът да обявя едно ново начало за нашия клуб. Това са преговори, кореспонденция от повече от 6 месеца. Всичко е завършено и е в ръцете на адвокатите, които работят от 4 дни.

Левски ще има нов собственик. Приоритетите – поема всички задължения, осигурява издръжка Левски да се върне там, където му е мястото и построяване на европейски стадион по най-бързия начин. Изпращаме най-тежката година в „синята“ история. Когато дойдох, обещах, че Левски ще го бъде и няма да фалира. Това го изпълнихме. Не съм обещавал резултати, но сега ви го обещавам.

Човекът няма нищо общо с политика и обвързаности. Англичанин е. Бизнесът му е ситуиран в Ню Йорк, така че общността ни може да е спокойна.

По желание на бъдещия нов собственик, аз ще остана като президент на клуба и ще отговарям за спортно-техническата част.

Футболът е бизнес и той гледа на това като бизнес. Никой не инвестира 100-150 милиона евро, защото са ми сини очите. Затова се налага акциите да бъдат прехвърлени. Интересувало ме е единствено сигурността на Левски. Ако всяка една точка не се спази, акциите ще се върнат при мен. Той е абсолютно съгласен с това нещо.

Още веднъж ви честитя този празник. Обещавам ви, че нас ни очакват много, много по-добри времена“, заяви Сираков.