Андреа Пирло: Виждам се като треньор на Юве през следващия сезон

- -

Старши треньорът на Ювентус Андреа Пирло обобщи сезона, след като отборът успя да спечели билет за Шампионска лига през следващия сезон.

„За мен беше важно да си свърша работата, да спечеля Купата на Италия и да вляза в Шампионска лига. Това беше важна цел. Винаги съм давал всичко от себе си и виждате резултата. Тези, които трябва да вземат решение за бъдещето ми, ще го вземат. Виждам се като треньор на Ювентус през следващия сезон, но сега трябва да сме щастливи от това, което успяхме да постигнем.
Виждам Юве по-силен. Екипът знае на какво е способен. Някои играчи нямат представа какъв потенциал имат, колко са силни. На прав път сме, ако си помагаме и заедно се стремим към целта. Когато почувствахме страх, виждайки, че целта ни отстъпва, се събирахме и осъзнавахме, че за да постигнем резултата, трябва да положим допълнителни усилия. В крайна сметка постигнахме резултата. Ако започнем следващия сезон по същия начин, това ще бъде добра основа.
Никога не се страхувах. Отне ми известно време, за да организирам рутината си, да наложа тренировъчния процес. Трябваше да отделя малко време, за да предам идеите си на момчетата. Не беше лесно да стана треньор на отбор с толкова много шампиони, но всички ми помогнаха. Оправих се. Беше труден сезон, но беше добър за моето развитие“, каза Пирло за DAZN.

Ботев (Вр) без основен халф в баража за оцеляване