„Синя“ легенда: Стадион и силен отбор да вървят успоредно! За ментетата в последните 10 години никой няма да потърси отговорност

0
- -

Голмайстор номер 1 на Левски за всички времена Наско Сираков за пореден път накара „синя“ България да настръхне. Този път не с попаденията си при историческа победа или с успехите като директор. Героят от САЩ’94 обяви навръх 107-годишнината на клуба, че на „Герена“ предстои светло бъдеще, което е свързано с нов собственик. Освен това заяви, че приоритет номер едно ще бъде изграждането на нов стадион, който наистина ще превърне Левски в европейски клуб. „Прекалено хубаво звучи, за да е истина“, казаха си мнозина привърженици на тима още в понеделник на Могилката. Освен това на „Герена“ вече се опариха с една трибуна. Затова „Мач Телеграф“ се обърна към легендата на Левски – Емил Спасов, който даде мнението си по въпроса.

Редно ли е приоритет номер 1 да е строеж на стадион, а не изграждането на силен отбор?

Ако всичко, което каза Наско Сираков, се случи – ще бъде прекрасно. Аз не мисля, че има някакъв проблем двете цели – строеж на стадион и поддържането на силен отбор да вървят успоредно. Щом се споменаха суми от порядъците на над 100 милиона евро, след като има толкова сериозен инвеститор, то не би трябвало двете неща да са проблем. А иначе, естествено, че „Герена“ трябва да е приоритет. С този смешен стадион за къде сме? Един нормален стадион няма в София, а вижте например какви се появиха вече в Румъния.

Нужно ли е да се бута Сектор А и да се строи наново вместо да се довърши?

Ако разбирах от архитектура, щях да ви отговоря съвсем точно. Сега не мога. Ако този сектор ще е като хубаво яйце в кочина – да го бутат. Ако има как да бъде запазен – да го оставят. Всичко е въпрос на проектиране.

Трябва ли да се търси отговорност за недовършената трибуна, която вкара Левски в сериозни дългове?

Не забравяйте, че живеем в България. Смятам, че дори и някой да има желание да рови и да разследва – нищо няма да стане и всичко ще се замаже. Между другото никой няма да потърси отговорност на никого и за това, че през Левски в последните 10 години преминаха толкова много чуждестранни ментета.