Добра поличба за Арда: Никога досега седмият не е печелил баража

0
- -

Баражът Арда – Черно море ще се играе на щастлива дата за варненци. На 30 май през 2015 година моряците спечелиха Купата на България. Във финала те надделяха с 2:1 над Левски на „Лазур“ в Бургас. Успехът дойде след драматична развръзка и продължения. Воденият от покойния Никола Спасов отбор изравни в добавеното време за 1:1 чрез Бакари, а в 119-ата минута Курьор попари сините. Сега, пак на 30 май, 6 години по-късно Черно море може отново да спечели евроквота.

За първи път баражът за Европа ще е изцяло провинциален, пише „Тема спорт“. В досегашните 4 сблъсъка винаги имаше тим от София – 3 пъти Левски и веднъж Славия. И в четирите плейофа победител бе домакинът в двубоя или завършилият на трето място – три пъти сините и веднъж белите. Седмият в крайното класиране още не е печелил баража за Европа. Нито един от четирите досегашни сблъсъка не е завършвал 0:0.

През миналия сезон 2019/20 Черно море победи с 1:0 Арда на „Тича“ в полуфинален плейоф за седмото място. После варненци загубиха с 0:1 у дома финала от Ботев Пд, който отиде на баража срещу Славия.