Новото „червено“ крило: Не съм направил състояние! Съотборник така се напи, че щеше да се удави във ваната

0
- -

Новото крило на ЦСКА-София Яник Уайлдшът даде обширно интервю за популярното списание FHM в края ма миналата година. Той разказва интересни детайли около престоя в Израел.

„Животът в Израел е супер. Времето е много топло и буквално живея на плажа, когато не съм ма тренировка. Но има и лоши страни. Знаете и конфликта с Палестина, макар че Хайфа не е близо до горещата зона. Само веднъж чух сирените за въздушна бомбардировка, но тогава атакуваха Беер Шева, който е доста далеч от Хайфа. Иначе феновете са много луди. Докато се разхождам в супермаркета, хората идват и директно ме дръпват да се снимат с мен. Случвало се е и да ми викнат от другия край на улицата: „Уайлдшъъъъът“. Забавно е“, казва крилото.

„Понякога правехме и глупости, веднъж се напихме по време на почивка в Ейлат – Майорка на Израел. Съотборникът ми Трент Сейнсбъри така се беше накъркал, че си взел вана посред нощ и заспал. Оттам наводнил апартамента и се събудил едва когато е почнал да се дави. Това си му беше навик – когато пийне, да си вземе вана посред нощ“, допълва Уайлдшът.

„Нямах таланта да играя за Аякс, наясно съм с това (б.р. – част е от академията от 2007 до 2010-а). Имах предложение да остана в дубъла във втора дивизия, но тогава 70 футболисти имаха договор с Аякс и предпочетох да подпиша с Цволе, а оттам преминах в елитния ВВВ Венло“, казва още Уайлдшът, който е бил младежки национал и съотборник във формацията с Ван Дайк и Вайналдум.

„Смених си фланелката с Ван Дайк, макар тогава да беше в Грьонинген. Това е най-добрият футболист, чийто екип притежавам“, казва още крилото.

„Макар да съм играл в Англия, не мога да кажа, че съм направил състояние. Инвестирах пари, но ще трябва да почакам за възвръщаемост. Един ден бих искал да поритам в Щатите – заради парите, естествено. Мисля, че немското първенство ми подхожда най-много като стил“, допълва Уайлдшът./ „Тема спорт“