Дамбраускас с две дилеми за Шахтьор

0
Снимка: ludogorets.com
- -

Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас няма особени проблеми по състава преди реванша срещу Шахтьор Солигорск от първия квалификационен кръг на Шампионската лига. Двубоят е утре от 22:30 часа на стадион „Чукарички“ в Белград. Очаква се в групата за срещата да попадне Алекс Сантана. Бразилецът бе наказан за сблъсъка в Разград, спечелен с 1:0. Надали обаче халфът ще влезе в стартовия състав, защото доскоро лекуваше контузия.

Треньорът на орлите Валдас Дамбраускас има две дилеми по стартовия състав. Той се колебае дали да не заложи като титуляри на Мавис Чибота и Пиерос Сотириу, които се включиха много силно от скамейката срещу беларусите. Крилото Чибота дори асистира за победния гол на Каули. Кипърският таран също се понрави с действията си. Той влезе на мястото на Клаудиу Кешерю. Румънецът бе незабележим срещу Шахтьор и така и не излезе на добра стрелкова позиция. Именно затова може и да остане резерва в реванша.

Двубоят срещу беларусите ще бъде ръководен от турска съдийска бригада. Главен арбитър ще е Арда Кардъшлър, а негови помощници ще бъдат Керем Ерсой и Али Йогел.

При отстраняване на Шахтьор, във втория квалификационен кръг Лудогорец ще срещне победителя от двойката Шкендия – Мура. Словенците спечелиха с 1:0 като гост в Скопие. При отпадане от беларусите, орлите отиват във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите, където ще играят срещу загубилия дуела Фола Еш (Люксембург) – Линкълн Ред Импс (Гибралтар). Първата среща завърши 2:2.