Удар по византийски за Лудогорец в Атина

0
Снимка: ludogorets.com
- -

Лудогорец получи удар по византийски, ден преди мача с местния гранд Олимпиакос в Шампионската лига. „Орлите“ бяха очевидно саботирани при пристигането си в Атина. На летището, посрещнало тима с 40-градусова жега, всичко започна дори коректно, за да финишира със скандал и 70-минутно изтощително висене на терминала.

Делегацията на родните шампиони беше вкарана в самостоятелен коридор, водещ към паспортния контрол. Дама от митническия контрол мина елегантно през всички от клуба, за да ги разпита дали ще влизат в страната със сертификат за ваксинация, или имат направен ПСР тест, който доказва, че не са болни от коронавирус. Именно такива са и изискванията за влизане в Гърция. Всичко беше наред, докато гърците не съобщиха на родната делегация, че само тези с ваксинация срещу пандемията могат да влязат на територията на страната. Така огромна част от отбора и ръководството беше отделена и оставена да чака. В Гърция бяха допуснати Кирил Десподов, Антон Heдялков, Пламен Илиев, Терзиев, Вандерсон и още няколко от играчите, а другите – общо 9, останаха заклещени в един от коридорите на летището. Между тях бяха Игор Пластун, Бърнард Текпетей, Ротариу, Доминик Янков.

Според законите в южната ни съседка около пандемията с COVID-19 през граничните пунктове могат да влизат лица със завършен курс на ваксина, такива с ПСР или антигенен тест, но служителите си запазват правото да избират отделни хора, които да бъдат тествани дали са заразени на самото летище. Скандалното в случая е, че всички от делегацията на Лудогорсц, които нямаха сертификат за ваксинация, бяха набелязани за тестове на този така наречен „случаен принцип“.

В същото време покрай отбора минаваха граждани от всички краища на света, които влизаха на територията на Гърция, без да предизвикват особен интерес от граничните служби.

Този очевиден саботаж изнерви много шефовете на Лудогорец, които защитиха подобаващо правата на клуба. В крайна сметка след повече от час митническите служители на летището в Атина изведнъж решиха, че ПСР тестовете, направени в лицензирана лаборатория на УЕФА, са напълно достатъчни за влизане в Гърция./ „Мач Телеграф“