Вижте колко пари е дала общината за ПФК Нефтохимик

2
- -

След като Нефтохимик отказа участие в Б група, бъдещето на клуба остава неясно. В публичното пространство постоянно циркулират слухове и информации около клуба. В същото време през изминалия сезон сериозно се коментираше и темата с финансирането на дружеството. В момента то е 73 процента общинска собственост.

Един от въпросите, който дълго време бе спряган, е колко пари е дала община Бургас за издръжката на клуба. Точната цифра е 453 хиляди лева, научи KotaSport.com. От тази сума 53 хиляди са ДЮШ, а останалите пари са вдигане на капитала. Така или иначе те са изразходвани, за да се покрие разходната част на бюджета, която бе в размер на 2,8 милиона лева.

През зимата от клуба поискаха за календарната година помощ в размер на 800 хиляди лева, която обаче бе редуцирана до 300 хиляди лева. За справка, в Несебър общината осигури 550 хиляди лева от бюджета местния футболен клуб, в Созопол – 600 хиляди, а в Поморие – 500 хиляди лева. И трите клуба през миналия сезон играха в Б група. Там ще се състезават и през новия…

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

0 0 votes
Article Rating
2 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Mazut
Mazut
7 години по-рано

Да, ама ние сме велики и искаме в А група, затуй…

фен
фен
7 години по-рано

Кой е казал, че Бургас трябва задължително да има отбор в А група? Може Поморие, Созопол или Несебър да са в А група! Къде ще сравнявате Бургас с тези футболни градове?