Въртенето на схемите на Малмьо затруднява Дамбраускас

0
Снимка: ludogorets.com
- -

Сериозната въртележка на схемите е големият проблем при разузнаването на Малмьо от страна на Лудогорец, пише „Мач Телеграф“. Само ще споменем, че в последните 3 мача – победата с 2:1 над Рейнджърс в Швеция, успехът с 2:1 над шотландците в Глазгоу, както и загубата с 2:3 в дербито с Гьотеборг, наставникът на шведите Йон Дал Томасон заложи на три различни схеми. А именно – 5-3-2 срещу Рейнджърс у дома, 4-4-2 в реванша на „Айборкс“, както и 3-5-2 в дербито на Швеция. Така че за момента само и единствено Йон Дал Томасон и неговият щаб знаят с каква точно схема ще излезе Малмьо в първия мач с Лудогорец.

Всъщност за Валдас Дамбраускас не е ново да разучава съперник, който върти постоянно схемите си на игра. Грандът Олимпиакос излезе с 3-4-3 в първия мач на „Караискакис“, а в Разград наставникът на „червено-белите“ Педро Мартинш заложи на 4-З-3. Въпреки това в по-голямата част от двете срещи Лудогорец беше по-добър.

Любопитно е, че и самият Дамбраускас смени схемата в двете срещи с гърците. Той заложи на любимата си 4-2-3-1 в Пирея, докато в реванша излезе с 3-4-2-1, което определено обърка гърците. За момента може и да е изненада с каква точно постройка ще излезе Малмьо утре, но същото до известна степен важи и за Лудогорец. Интересно е, че Дамбраускас вече заяви пред литовски медии, че Малмьо прилича на националния тим на Швеция по това, че и двата тима играят успешно в схемата 4-4-2.