Ясен Петров през сълзи: Малка крачица напред, но е сладка! Изстрадано заради негативизма към отбора

0
Снимка: БФС
- -

Селекционерът на България – Ясен Петров – сподели мнението си за победата с 1:0 над Литва. Той не успя да скрие сълзите след двубоя. Това бе първи успех за него начело на „лъвовете“.

„Знаех, че ще е много трудно. Момчетата много искаха. Две години нямахме победа. Представихме се на добро ниво. Създадохме доста положения. Благодаря на момчета. Атмосферата е прекрасна. Този отбор има бъдеще – трябва му време и подкрепа, както днес ни подкрепиха малкото хора на стадиона. Искам да им благодаря, защото те бяха много искрени. Макар и трудно, заслужавахме си трите точки. Успяхме да постигнем тази победа и продължаваме да вървим нашия път напред. Надявам се да бъдем подкрепени още повече – тези момчета го заслужават. Надявам се, че ще изглеждаме все по-добре и по-добре и ще си правим нашите стъпки напред.

Изстрадано от гледна точка на големия негативизъм, който се излива върху националния отбор, който е загубил доверието на феновете. Нашето желание е да донесем радост на хората, което може да стане с победи. Ще се опитаме да го направим. Радвам се, че направихме много малка крачица напред. Мога само да се гордея от работата, която вършим с тези момчета. Изключително много се разбираме. Обстановката е фантастична.

Направихме няколко промени. Контролирахме играта през цялото време. Казах на момчетата на полувремето, че, ако вкараме гол, нещата ще се променят коренно. Да не сме максималисти. И 1:0 е сладко. Това са 3 точки. Малка крачица напред, но е сладка.

Играхме като колектив. Това искам да виждам и мисля, че ще върне хората на стадиона“, коментира Петров.