Гочето нахвали Стойчо Младенов и отсече: За да станеш шампион, трябва да взимаш точно мачовете „на кантар“!

0
- -

Бившият треньор на ЦСКА – Георги Василев – сподели мнението си за победата на ЦСКА-София над Ботев (Пд) с 3:2.

„ЦСКА победи Ботев Пловдив с 3:2 и затвърди впечатленията, които оставя от началото на сезона. Тимът разполага с качествени индивидуалности, показва висока резултатност и е много методичен в изявите си, дори когато играта не му се получава. Точно това донесе Стойчо Младенов на „Армията“. Именно присъствието на Екзекутора на Ливърпул на резервната скамейка прави така, че в двубои, в които ЦСКА през последните години губеше точки с лека ръка, през тази кампания стига до победата. Ясно е, че никой български тим не може да задържи едно и също високо ниво в продължение на няколко месеца, но за да станеш шампион, трябва да взимаш точно мачовете, които са „на кантар“.

ЦСКА стори това срещу силен и много мотивиран съперник. Революцията, която Ботев започна през зимата, вече дава своите плодове, а със завръщането си след контузия капитанът Тодор Неделев придава друг аромат на представянето на канарчетата.

Червени и жълто-черни изиграха един много добър за родните стандарти двубой. Още от самото начало си проличаха игровите постройки и идеите на двамата треньори. И въпреки че в големи периоди от мача Ботев доминираше, в крайна сметка на печелившата страна бе Младенов. Личи си, че той вече напипва своя титулярен състав, като от голяма важност е завръщането на универсален боец като Вион. С разбиранията си за футбола и треньорските си качества Стойчо изкарва максимума от футболисти, чиито качества през миналия сезон бяха поставяни под съмнение. Най-добрите примери са Кери и Йомов. Ирландецът пасна идеално в схемата на новия наставник, което му позволява да разгърне своите качества и да демонстрира големия футболен интелект, с който разполага. С всеки следващ мач пък Йомов се представя на по-високо ниво и прогресът, който прави от началото на сезона, е забележителен. Да не забравяме, че в първите двубои от кампанията той бе резерва и се завърна в титулярния състав „на пожар“ минути преди началото на първия мач срещу Осиек. Личи си обаче голяма промяна в играта му, която също вероятно е продиктувана от треньорски напътствия. Йомов натрупа самочувствие и е много по-смел във взимането на нестандартни решения, а освен това излиза и на различни изходни позиции. Именно по този начин падна голът му срещу канарчетата.

Трябва да се отбележи обаче и нетипичното непостоянство в играта на един от основните футболисти на тима – Мазику. Левият бек се стреми постоянно да участва в играта и да е много активен в атака, което обаче понякога пречи на работата му в дефанзивен план. Това на няколко пъти си пролича срещу Ботев и със сигурност е нещо, върху което трябва да се работи.

Забелязват се и неточности в играта на ЦСКА в отбрана срещу отбори, които разполагат със скоростни футболисти, които умеят бързо да преливат от защита в атака като канарчетата. В такива моменти на преден план излиза вратарят, който е главният виновник за успеха на армейците. С двете си ключови намеси и стабилността си под рамката Бусато определено бе най-добрият в състава на червените срещу Ботев.

ЦСКА постигна поредна важна победа в първенството без да блести, но от тима се очаква повече, особено след като в Борисовата градина са се нагърбили със задачата да носят две дини под една мишница. Още в четвъртък ще разберем дали имат потенциала да се справят с нея“, коментира Гочето пред „Тема спорт“