Официално: На мачове в България със зелен сертификат

0
- -

Служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров потвърди официално, че оттук-нататък на мачовете в България ще бъдат допускани зрители единствено със зелен сертификат.

Зеленият сертификат се получава при следните опции – ваксиниран човек, преболедувал или с направен отрицателен PCR и антигенен тест. Резултатът от антигенния тест се ползва в рамките на 48 часа от получаването на резултата. След 48 мача валидността му спира. PCR теста дава валидност 72 часа.

Това означава, че ЦСКА-София ще може да посрещне украинския Зоря Луганск пред публика на националния стадион „Васил Левски“. За целта „червените“ ще трябва да направят бърза организация, за да може феновете да бъдат тествани на входовете.

Лудогорец също ще трябва да се подготви да може да проверява на входовете зеления сертификат на феновете, които искат да влязат на стадиона.

Кацаров подчерта, че изискването за зелен сертификат ще важи както за залите, така и за стадионите. Според новата заповед на Министерството на здравеопазването, която влиза в сила в полунощ на 21 октомври, тренировъчни занятия на закрито ще могат да провеждат единствено картотекирани към клубове състезатели.