Прекъснатата връзка КК удари жестоко по „червените“

0
Снимка: cska.bg
- -

Контузията, която Греъм Кери получи срещу Заря Луганск, обърка много плановете на Стойчо Младенов. Както за остатъка от мача с украинците, загубен с 0:1, а и след това за този с Берое. Срещата в Стара Загора завърши 0:0, като ЦСКА-София не създаде нито едно голово положение. Нещо невиждано до момента след завръщането на Екзекутора на Ливърпул на „Армията“. Все още не е ясно дали Кери ще играе срещу Арда за Купата в четвъртък, но е по-вероятно това да не се случи и той да е на разположение на Стойчо за домакинството на Локо Пд в неделя.

Допреди няколко месеца не си представяхме, че ирландският халф може да е толкова важен за ЦСКА-София, защото в един момент Бруно Акрапович дори го използваше като… ляв халф-бек. Но след идването на Младенов, Кери получи любимата си позиция – десетка, и заблестя с много ярка светлина.

Контузията на халфа спря най-силното оръжие на ЦСКА-София – връзката между него и голмайстора Жорди Кайседо, пише „Мач Телеграф“. От началото на кампанията „червените“ са реализирали 30 гола във всички турнири (18 в Първа лига, 9 в Европа и 3 за Купата на България), като тандемът КК е изработил над 50% от тях, или по-точно казано – 17 от 30.

Важното сега в тази ситуация за ЦСКА_София е Стойчо Младенов да намери алтернатива на Кери и по-точно да намери кой да го замести във връзката му с Жорди Кайседо. Защото се вижда, че Феде Варела е далеч от важността на контузения ирландец.