Ботев (Пд) е хитът на сезона!

0
Снимка: facebook.com/Botev.Plovdiv
- -

В рамките на седмица Ботев Пловдив премери сили с главните претенденти за шампионската титла в България – ЦСКА-София и Лудогорец. Футболистите на Азрудин Валентин загубиха и двата мача, но в нито един от тях не бяха надиграни. Напротив – и в двете срещи имаше отрязъци, в които канарчетата владееха инициативата и изглеждаха като отбора, който по-усилено търси победата и има повече аргументи. Въпреки че централният нападател Антоан Бароан почти не взе участие заради контузия, Ботев създаде много голови положения и при повече късмет можеше в момента да е лидер в класирането. Сега е на трета позиция, която напълно отговаря на възхода, който тимът показва през този сезон. Арда и градският съперник Локомотив, които през изминалата кампания бяха подгласници на лидерите, през този сезон са доста по-надолу в таблицата, отстъпвайки място на хита на настоящия сезон – момчетата на Азрудин Валентич. А разнообразието в атака, доставено от Неделев, Току и Маркиньос, предвещава още по-добри дни за жълто-черните фенове.

В срещите си с лидерите Ботев показа, че е третият най-силен отбор в България, и то въпреки съдиите и така хвалената от БФС – ВАР система. И срещу ЦСКА-София, и срещу Лудогорец тънки и спорни положения за засада бяха отсъдени в ущърб на канарчетата – отмениха им гол на Маркиньос в София и зачетоха такъв на Сотириу в Коматево.

„За пореден път смятам, че сме ощетени. Не знам как се правят тези линии на ВАР. Не знам, но когато играем с Лудогорец и по-добрите отбори, съдиите имат влияние на мачовете“, сподели Неделев след срещата с орлите, като недоволството му със сигурност не е необосновано.

Росен Ангелов/ „Тема спорт“