Мъри с тотална доминация над Илиан Илиев, няма загуба

0
Снимка: levski.bg
- -

В събота предстои сблъсък между Илиан Илиев и Станимир Стоилов на треньорските скамейки. Двамата са едни от най-опитните специалисти в България, а статистиката в мачовете между двамата посочва, че треньорът на Черно море трябва сериозно да наваксва в спора помежду им. Наставникът на Левски води с пет победи, а един двубой завърши при равенство, пише „Тема спорт“.

Първият сблъсък между двамата именно е на „Тича“. През сезон 2004/05 моряците и сините завършват при равенство 0:0, а в последния кръг от кампанията столичани побеждават с 2:1 на „Герена“ с две попадения на Мирослав Иванов, но в крайна сметка тимът остава на второто място.

Следващата година титлата не се разминава на сините и в края на сезона Станимир Стоилов ликува с трофея. През кампанията той на два пъти побеждава водения от Илиан Илиев Черно море. Първо на „Тича“ на 2 октомври 2005 година е спечелена минимална победа с 1:0 с гол на Емил Ангелов, а след това през пролетта точни са Седрик Бардон, Даниел Боримиров и Станислав Ангелов за крайното 3:1.

През сезон 2006/07 Илиев вече е треньор на Берое и през кампанията отново не успява да победи Станимир Стоилов. Първо Левски прегазва заралии с 3:0 на „Герена“ с попадения на Димитър Телкийски, Мирослав Иванов и Христо Йовов. Ответният мач в Стара Загора завършва при нулево равенство, а след края на сезона Левски отново триумфира с титлата.

Следващата кампания отново доказва преимуществото на Стоилов, след като сините побеждават на два пъти старозагорци. Този път победите са минимални с по 1:0, като под Аязмото точен е Георги Сърмов, а в София Ричард Еромоигбе бе големият герой.

Любопитното е, че двамата нямат сблъсък, когато Илиан Илиев бе начело на Левски, а Стоилов заемаше поста в Ботев Пловдив. Сега предстои поредният двубой между двамата на треньорската скамейка.