ЦСКА 1948 vs. Арда – свой сред чужди, чужд сред свои

0
- -

Ако има отбори у нас, които наистина трудно биха се изненадали с нещо, то това безспорно са ЦСКА 1948 и Арда. Днешните съперници, с последния мач от 13-ия кръг, ще сложат край на първия дял от редовния сезон. За тях с пълна сила важи заглавието на великата лента на гения Никита Михалков „Свой сред чужди, чужд сред свои“, пише „Тема спорт“.

По средата на есенния полусезон Николай Киров-Белия донякъде изненадващо напусна Арда и пое ЦСКА 1948. С него от Кърджали към София тръгнаха и трима от основните играчи на сините – Емил Мартинов, Крум Стоянов и Деян Лозев. Днес първият най-вероятно няма да е линия, заради контузия. Белия със сигурност знае и кътните зъби на съперника, но и там са наясно с това, което той ще им предложи.

И двата тима не се намират в най-добрите си форми. През седмицата Арда отпадна за купата от ЦСКА-София, а ЦСКА 1948 редува победа и загуба, победа и загуба… Липсата на постоянство е най-големият проблем пред Киров, както и тази на типичен централен нападател, който да материализира положенията.

Арда пък все още търси себе си при Георги Чиликов. Тимът направи ремита в последните два мача с Локо Пд и Славия, а преди това падна тежко у дома с 0:3 от Черно море. Записа равен и с Берое. Кърджалийци не са печелили мач от 17 септември – 3:0 над Пирин Бл.