Няма как да биеш във Варна, без да се одраскаш

0
Снимка: levski.bg
- -

Онзи ден срещу Черно море, Левски за първи път този сезон завърши шампионатен мач, без да получи жълт картон. Това показва, че играчите на сините се вслушват в съветите на треньора Станимир Стоилов, който държи на чистата игра, липсата на симулации и спорове със съдиите и съперниците. По тези показатели футболистите му бяха добри.
Но липсата на картони показва и друго – прекалено меко поведение, при това на стадион, на който срещу теб винаги съперникът играе на „литър кръв и метър кожа“.

В първия четвърт час на двубоя Левски адски много изостана в агресивността. А треньорът на варненци Илиан Илиев разкри и част от рецептата за успеха: „Знаехме, че трябва да взимаме първата и втората топка. В противен случай щяхме да сме обречени“.

Сините незнайно защо обаче предпочетоха да не се одраскат. А така няма как да спечелят точно във Варна. В голяма част от двубоя те просто изритваха дълги топки към Билал Бари, който нямаше как да ги отиграе. После закъсняваха в единоборствата. Така бяха прекъснати всякакви офанзивни връзки и логично се стигна до този завършек.

Янаки Димитров/ „Тема спорт“