Тунчев хвърля 19-годишен срещу Лудогорец

0
Снимка: lokomotivpd.com
- -

Тежката серия на Локо Пловдив преди предстоящата пауза в шампионата продължава с гостуване на Лудогорец. Двубоят е в неделя, 7 ноември, от 18:00 часа на „Хювефарма Арена“. Аут за него е дефанзивният халф Петър Витанов. Националът получи контузия в коляното още през първото полувреме при визитата на ЦСКА-София, спечелена с 3:1. Полузащитникът е със скъсана вътрешна връзка на ставата, която ще го извади от игра за 4-5 седмици. Това ще наложи рокади по състава на Александър Тунчев.

На разположение на треньора в Разград ще бъде Милош Петрович. 31-годишният сърбин има 12 мача в първенството този сезон. Той пропусна сблъсъка на „Армията“, както и този срещу Локо София (2:0) за купата поради натрупани жълти картони. Срещу Лудогорец обаче ще бъде титуляр. При това се очаква той да започне в халфовата линия заради контузията на Витанов. Това няма да е първият случай, в който Петрович ще бъде ползван като полузащитник. Той умее да запълва всякакви дупки в състава, като се справя по отличен начин.

Треньорът Александър Тунчев пък ще продължи да налага в центъра на защитата 19-годишния Мартин Паскалев, пише „Тема спорт“. Той изнесе страхотен двубой срещу ЦСКА-София. Младокът, който е роден на 25 декември 2001-а, бе върнат на „Лаута“ през лятото от Спартак Варна. Роденият в Свиленград бранител има вече 4 двубоя за черно-белите този сезон, като в два от тях бе в стартовата единайсеторка. Паскалев, който е юноша на клуба, дебютира при мъжете през сезон 2018/19 – на 19 април 2019 година, при поражението с 0:2 от Дунав Русе.