Ботев (Пд) срещу Пирин (Бл) в пореден опит за победа като гост (ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ)

0
Снимка: Ботев (Пд)
- -

Пирин посреща Ботев Пловдив в мач от 14-ия кръг на Първа лига. Публиката ще бъде допускана на стадион “Христо Ботев” срещу билет, “зелен сертификат” и лична карта. Деца ще бъдат допускани само с придружители. Двубоят започва в 15:00 ч.

Ботев Пловдив ще направи пореден опит да запише победа като гост. Тимът все още няма успех навън през кампанията, посочва „Тема спорт“. Жълто-черните гостуват на Пирин Благоевград. На разположение на Азрудин Валентич няма да е халфът Реда Рабей, който е наказан. След санкция обаче се завръща Дилан Мертенс.

Канарчетата не са печелили далеч от дома вече 170 дни. За последно удариха Левски с 2:1 на „Герена“ на 20 май през миналия сезон.

В предни позиции босненецът ще разчита на Неделев, Маркиньос и Бароан да донесат трите точки срещу орлетата.

Пирин записа третата си победа от началото на сезона в Първа лига в миналия кръг , след като надигра Царско село с 2:1. Головете за успеха на стадион „Христо Ботев“ отбелязаха Петър Занев и Преслав Йорданов. В момента „орлетата“ заемат 11-то място в класирането с актив от 11 точки.

Централният защитник на Пирин Бл – Николай Бодуров – почти сигурно ще се завърне сред титулярите за домакинството на Ботев Пловдив. Капитанът на орлетата дълго време лекуваше контузия, но вече попадна няколко пъти в групата, а срещу Царско село (2:1) в последния мач се появи на терена в 80-ата минута. Той ще си партнира със Стилиян Николов срещу канарчетата, а Занев ще мине на левия бек вместо Попев.

ВЕРОЯТЕН СЪСТАВ НА ПИРИН (БЛ): Хенгелман, Занев, Бодуров, Николов, Дюлгеров, Брахими, Бенгюзов, Манолев, Карачанаков, Йорданов, Костов

Резерви: Марковски, Ферари, Попев, Старокин, Станоев, Георгиев, Хендерсън

ВЕРОЯТЕН СЪСТАВ НА БОТЕВ (ПД): Аргилашки, Генев, Янсон, Супрайен, Конате, Мертенс, Току, Минков, Бароан, Неделев, Маркиньос

Резерви: Ханкич, Работов, Чернев, Филипов, Ето’о, Тонев, Цикарски