Звездичка триумфира в международния турнир Мини Шампионска лига

0
- -

При изключително стройна организация и люта конкуренция, бургаския клуб „Звездичка“ спечели международнитя турнир на който е домакин всяка година по това време на годината. Той е копие на детските формати на УЕФА в някои страни- „Мини Шампионска лига“.

Състезанието бе за възрастовата група- 2007 година, посочвана от родните специалисти, че ще бъде гръбнака на бъдещия национален отбор на България. На финала „звездичките“ се наложиха с убедителното 6:1 срещу „Пловдив сити“. В малкия финал, „Пирот“ спечели срещу „Поморие“. За 5/6 място „Локомотив“ /Бургас/ спечели срещу „Арда“.

Шестте тима бяха разпределени в две групи и играха по системата всеки срещу всеки в пресявките. От „Стяуа“/Букурещ/ са се извинили на организаторите, че в последния момент са отказали участие в турнира. Изложили са организационни проблеми като мотив. Всички участници получиха златни медали, грамоти за участието си, торбички с награди – лакомства, къпаха се с детско шампанско. Срещите се играха на двете футболни бази на „Звездичка“ в жк „Славейков“.

Индивидуални призове получиха:

наградата за феърплей: ФК Поморие

Най-добър вратар – Иван Богданов от „Пловдив сити“

Най-добър защитник – Мими Чирич Михайло от „Пирот“- Сърбия

Най-добър халф – Живко Шишманов от ДФК „Звездичка“

най-добър нападател – Хаки от „Арда“ Кърджали

Турнирът се проведе със съдействието на община Бургас и БФС.

Паралелно в Несебър се проведе друг международен турнир за деца. В него „звездичките“ извоюваха сребърните медали за родени през 2009 година и през 2007 година. Началото на пъстрия спортен маратон край морето, бе даден в петък.

Тогава на спортния комплекс „Театър на мечтите“ бе посрещнат и изпратен олимпийския огън, който ще обиколи всяко едно кътче на планетата, докато стигне финалната си точка- японската столица Токио през 2020 година.