Чавдар нанесе първа загуба на ФК Кюстендил на Югозапад

0
- -

Чавдар (Етрополе) нанесе първа загуба на Кюстендил в мач от 16-ия кръг на Югозападната Трета лига. Етрополци надвиха с 2:0 силния отбор на кюстендилци, който бе втори във временното класиране преди днешния мач. Двата тима предложиха много битка в средата на терена, но попаденията на Николай Ботев в края на първата част (45’) и на Калоян Тодоров в началото на втората част (57’) направиха разликата в мача.

Срещата започна с много битка в средата на терена, но без особени интересни положения в първите 15-20 минути.

В 32-ата минута Александър Александров удари греда след като опита да центрира топката от почти аутлинията. В ситуацията обаче бранителят на домакините Николай Стоилков се контузи и не успя да продължи срещата.

В 44-ата минута след разбъркване в наказателното поле Ботев отправи хубав изстрел, но ударът му бе избит от голлинията. Само секунди по-късно при последвалия корнер именно нападателят на Чавдар (Етрополе) се извиси над всички и вкара с глава за 1:0.

Само 10 минути след началото на втората част домакините увеличиха преднината си. След силно изритана топка от вратаря Калоян Тодоров се откъсна зад отбраната и сам срещу стража на Кюстендил успя да вкара за 2:0.

С тази победа Чавдар излиза на третото място във временното класиране, като събира 33 точки в общия си актив. Кюстендил остава втори засега с 2 точки повечe.

Резултати от 16-ти кръг на Югозападната Трета лига