Белия често си тръгва доволен от „Армията“

0
Снимка: ЦСКА 1948
- -

Треньорът на ЦСКА 1948 Николай Киров ще гостува на стадион „Българска армия“ начело на трети различен отбор. Досега наставникът е водил Ботев Пловдив в 6 срещи и Арда в два двубоя в Борисовата градина. В половината от тези мачове Белия си тръгва с точков актив, пише „Тема спорт“.

Това се случва още при дебюта му на „Армията“. На 28 февруари 2017 г. ЦСКА-София и Ботев правят нервно нулево равенство, като в края халфът на пловдивчани Яя Меледже получава червен картон. Осем месеца по-късно Киров отново не губи в дома на армейците. Автогол на Лазар Марин в 78-ата минута оформя крайното 1:1 след откриващо попадение на Неделев от дузпа през първата част.

В следващите си две домакинства срещу Ботев на Белия армейците печелят – съответно с 4:1 и 2:1.

Така се стига и до един от най-злополучните мачове за ЦСКА-София през последните години. На 24 април 2019 червени и жълто-черни се изправят един срещу друг в полуфинал-реванш в турнира за Купата на България, след като първият мач в Пловдив завършва 3:2 за домакините. Те повеждат с 2:0 и в София и вече се виждат на финала. През втората част обаче ЦСКА-София, воден тогава от Любо Пенев, стига до обрат, а червени картони получават Филипов и Вутов от Ботев. Минути преди двубоят да отиде в продължения, Кристиян Димитров с глава след корнер носи продължаването напред на храбрите 9 канарчета. Там обаче те губят от Локомотив, което коства и работата на Киров.

Година по-късно той поема Арда, а с кърджалийци също вече веднъж е наранявал армейците. Късен гол на Тонислав Йорданов от дузпа носи равенството 1:1 на 10 април тази година.

Така, въпреки че Киров не е постигал победа на „Българска армия“, е създал много неприятности на ЦСКА-София.