България срещу Украйна в подготовка за световните квалификации (ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ)

0
Снимка: БФС
- -

България ще се изправи днес от 19:30 часа срещу Украйна в контрола. За двата тима спарингът е прелюдия към последния им двубой от световните квалификации. Затова и двамата селекционери ще дадат шанс за изява на играчи, които да изпробват, за да видят дали ще им свършат работа в бъдеще, пише „Тема спорт“.

Пред дебют за трикольорите е вратарят Светослав Вуцов. 19-годишният страж вече два пъти е бил на скамейката – при 2:1 над Северна Ирландия и 1:3 от Литва в квалификациите. Очаква се срещу Украйна под рамката да започне Николай Михайлов, но през втората част на терена да се появи Вуцов. Той прави добър сезон с белите. В кариерата си синът на Велислав Вуцов има 2 мача за младежкия национален тим.

Очаква се в халфовата линия да започнат близнаците Борислав и Радослав Цоневи от Левски.

За Украйна мачът е подготовка за сблъсъка срещу Босна и Херцеговина на Ивайло Петев. Световната квалификация е на 16 ноември, вторник. При успех в нея възпитаниците на Александър Петраков ще имат шанс за място на бараж. На такова мнение са селекционерът, както и защитникът Иля Забарни.

„Подготовката ни е насочена към гостуването на Босна. Контролата с България обаче няма да бъде просто разходка. Необходимо е да играем настървено, все пак ще представляваме нацията“, каза бранителят.

ВЕРОЯТЕН СЪСТАВ НА УКРАЙНА: Пятов, Матвиенко, Кривцов, Забарни, Собол, Шапаренко, Степаненко, Тимчук, Зинченко, Яремчук, Ярмоленко

Резерви: Бушчан, Ризник, Качараба, Караваев, Корниенко, Буялски, Гармаш, Малиновски, Сидорчук, Циганков, Сикан, Зубков

ВЕРОЯТЕН СЪСТАВ НА БЪЛГАРИЯ: Михайлов, Велковски, Божиков, Димитров, Йорданов, Р. Цонев, Чочев, Кирилов, Б. Цонев, Иванов, Минчев

Резерви: Караджов, Вуцов, Христов, Турицов, Петков, Костадинов, Неделев, Ил. Илиев, Янков, Деподов, Д. Илиев, Ат. Илиев