Счупеният капитан

0
- -

Националът Георги Костадинов пропусна мача на Арсенал Тула от първенството на Русия в събота заради разтежение. Той получил проблема ден преди мача с Уфа. На тренировката усетил болка в мускула над сгъвката на коляното и решил да не рискува.
Костадинов почти сигурно ще пропусне контролата с Украйна и е под въпрос за квалификацията с Швейцария на 15 ноември. При всички случаи обаче той ще продължи с изследванията в София, когато се появи на лагера на националите.

Липсата му в Арсенал бе оценена и от треньора Миодраг Божович. След мача той каза, че липсата на Георги Костадинов и Горан Чаушич е оказала влияние.

Георги Костадинов е преследван от тотален малшанс по отношение на контузиите, когато стане дума за периодите с мачове на националния тим, пише „Мач Телеграф“. На 7 юни 2019 година халфът пропусна квалификацията с Чехия, загубена с 1:2. След това капитанът на националите не бе в състава още в 14 срещи, което означава, че е пропуснал 15 от последните 28 двубоя. В този период той се възстановяваше от счупване на скулата, от разкъсвания на мускулни влакна и травма в глезена.

През тази година Костадинов не бе в състава на „лъвовете“ в 5 от 11-те двубоя. Нямаше го при загубите от Русия (0:1), Франция (0:3) и Литва (1:3), при равенството със Словакия (1:1) и победата над Северна Ирландия (2:1) в последния мач на България до момента. Халфът на Арсенал бе на терена при загубите от Швейцария (1:3) и Италия (0:2), равенствата със Северна Ирландия (0:0) и скуадрата (1:1), както и при успехите над Литва (1:0) и Грузия (4:1).