Украйна гази България цял мач, но не успя да победи! Отмениха им 3 гола

0
Снимка: БФС
- -

България завърши наравно с Украйна в контролна среща. На стадион „Черноморец“ в Одеса „лъвовете“ бяха прегазени, но чудовищни пропуски на домакините и невероятни намеси на Михайлов и Вуцов направиха така, че крайният резултат да е 1:1.

Украйна можеше да поведе след по-малко от 60 секунди игра. Зинченко засече от непосредствена близост центриране отдясно на Андрей Ярмоленко, но по чудо не улучи вратата.

В 8-ата минута отново Зинченко можеше да се разпише, но не бе прецизен с глава.

В 13-ата пък Ярмоленко се справи отляво с Велковски и центрира. Олексей Зубков засече с глава отблизо, но неточно.

120 секунди след това Довбик получи пас отдясно и от вратарското поле прати топката в мрежата. Попадението обаче бе отменено заради засада.

Веднага след това Едисон Йорданов напусна с контузия, а на негово място в игра се появи Иван Турицов.

В 19-ата минута Зинченко нанесе силен удар от наказателното поле, а Кристиян Димитров блокира топката с тяло. Футболистът на Манчестър Сити поиска дузпа, каквато обаче категорично нямаше.

В 26-ата минута Зубков стреля от границата на наказателното поле. Топката тупна коварно пред Михайлов, който все пак успя да избие.

България поведе в 35-ата минута. След пас отдясно, Зубков засече отблизо. Николай Михайлов обаче направи фантастично спасяване с една ръка току пред голлинията. След това вратарят изрита топката напред. Тимчик и Матвийенко не се разбраха в защита. От това се възползва Радослав Кирилов, който овладя топката и с прецизен удар покрай вратаря направи 0:1.

В 39-ата минута домакините украинците направиха отлично двойно в наказателното поле. Зубков остана сам срещу Михайлов и нанесе удар. В последния момент обаче Димитър Велковски на шпагат успя да избие.

Тоталният натиск на домакините продължи и в самия край на полувремето само невероятно двойно двойно спасяване на Николай Михайлов запази аванса на България. Вторият удар, който родният страж отрази, бе от границата на вратарското поле.

В 48-ата минута Украйна за малко да изравни. Зинченко стреля по диагонала извън наказателното поле. Топката обаче срещна лявата греда. Секунди по-късно Яремчук стреля технично от границата на наказателното поле, но на сантиметри от левия страничен стълб.

В ответната атака Кирилов бе изведен чудесно сам срещу вратаря. Защитник на домакините обаче го застигна и заедно с вратаря успяха да предотвратят второ попадение за „лъвовете“.

В 53-ата минута Десподов стреля от фал, но над напречната греда.

180 секунди по-късно Ярмоленко прати топката в мрежата на влезлия на почивката Светослав Вуцов. Голът обаче бе отменен заради засада.

В 67-ата минута трето гол на Украйна бе отменен заради засада. И този път попадението бе на Ярмоленко.

Веднага след това Кирил Десподов бе заменен принудително, след като получи контузия. На негово място влезе съотборникът му Лудогорец – Доминик Янков.

В 73-ата минута Ярмоленко бе изведен сам срещу вратаря. Светослав Вуцов обаче със страхотна намеса успя да избие с крак и да предотврати сигурен гол.

180 секунди по-късно Кривцов засече центриране отдясно. Вуцов обаче улови сигурно.

В 79-ата минута най-логичното нещо се случи – Украйна изравни. Тарас Степананеко с мощен шут от дъгата пред наказателното поле не остави шансове за реакция на Вуцов за 1:1.

180 секунди след това Украйна можеше да осъществи и пълен обрат. Ярмоленко получи в наказателно поле и стреля по диагонала. Вуцов обаче показа класа и изби.

В 1-ата минута на даденото продължение Коваленко направи фрапантен пропуск, след като от 3-4 метра на празна врата прати топката над напречната греда.

Веднага след това Яремчук шутира силно от наказателното поле, но Вуцов успя с една ръка да избие в корнер.