Лудогорец готви трансферен удар с перла на бразилски гранд (ВИДЕО)

0
Снимка: Twitter
- -

Лудогорец проявява интерес към халфа на бразилския гранд Фламенго Жоао Виктор Гомес да Силва, пишат местните медии. Той е роден на 12 февруари 2001 година и може да бъде ползван като офанзивен халф или крило. Жоао е висок едва 173 сантиметра, но се вписва в профила на играчи, които разградчани са привличали в предишни години. През този сезон младокът има 14 шампионатни мача, като в 7 от тях е бил титуляр. В тях той не е успял да се разпише. Наред с това полузащитникът е бил на терена и в 14 двубоя от щатското първенство Кариока. В тях е отбелязал 1 гол. През сезон 2020 пък Жоао е играл в 11 среши в Серия А.

Разградчани вече усилено работят по зимната селекция, пише „Тема спорт“. Приоритет е и привличането на централен нападател. Най-вероятно ще има и освободени или преотстъпени играчи. В тази категория попада румънското крило Дорин Ротариу, който напоследък не попада дори в групата за мачовете.

Лудогорец пък получи едно рамо от УЕФА за гостуването на Цървена звезда в група F на Лига Европа. Двубоят на „Райко Митич“ е на 25 ноември, четвъртък, от 19:45 часа. Той обаче ще се играе пред празни трибуни, което ще е голям минус за домакините. Дисциплинарната комисия към евроцентралата наказа белградския гранд за инцидентите по време на домакинството на Мидтиланд (0:1). След двубоя фенове на сърбите удариха страничния съдия с твърд предмет, както и с камък в главата помощник-треньора на Деян Станкович – Федерико Панончини. От пистата той веднага бе откаран с линейка в болница. Наред, че стадионът ще е затворен за 1 мач, Звезда ще трябва да плати и глоба от 45 хиляди евро. Все пак от УЕФА позволиха на клуба да допусне на трибуните срещу Лудогорец определен брой деца до 14-годишна възраст. Разградчани са на последно място в групата с 1 точка, Мидтиланд е с 5, Звезда със 7, а Брага с 9.