В Босна още вярват на Петев! Може да запази поста си

0
- -

Въпреки провала на Босна и Херцеговина в световните квалификации след загубата у дома от Финландия с 1:3, селекционерът на „змейовете“ Ивайло Петев може и да остане на поста, пише „Мач Телеграф“. Българинът все още не е загубил доверието на феновете, показва проучване на местните медии.

Един от най-четените босненски сайтове kiix.ba попита своята аудитория кой е главният виновник за провала. От гласували над 21 хиляди запалянковци в анкетата, едва 1797 (8.52%)! смятат, че главният виновник е селекционерът. Петев явно е успял да убеди босненците, че притежава нужните качества да води отбора и заслужава да запази поста си.

Любопитното е, че най-много хора – 7999 (37.93%) смятат, че виновник за загубата от Финландия няма. 7600 човека или 36.04% от гласувалите посочват футболистите като главен виновник. 3694 (17.52%) пък обвиняват местния футболен съюз.

54% от анкетираните считат, че Петев трябва да остане на поста. Бъдещето му ще бъде решено след последния мач от квалификациите срещу Украйна.