Нищо ново! Швейцария ни преби – 4 гола, 2 отменени и 2 греди

0
Снимка: uefa.com
- -

Националният отбор на България загуби гостуването си на Швейцария в последната си световна квалификация за Мондиал 2022. В мач от група „С“, игран на стадион „Суиспорарена“, домакините имаха тотално превъзходство през всичките 90 минути и съвсем заслужено победиха с 4:0. Освен това селекцията на Мурат Якин удари две греди, а им отмениха и два гола. Успехът пък осигури на швейцарците директно класиране на Световното първенство в Катар през 2022 г., след като в другия мач от групата Италия не успя да победи като гост Северна Ирландия – 0:0.

В 4-ата минута Варгас се освободи от Турицов на дъгата пред наказателното поле и стреля с левия крак. Топката обаче премина над вратата.

В 10-ата минута Варгас проби отляво, отново се справи с лекота с Турицов, нахлу в наказателното поле и нанесе удар в долния десен ъгъл. Караджов обаче плонжира и улови пред голлинията.

В 17-ата минута Шакири изведе в наказателното поле Варгас, чийто удар обаче бе право в Караджов.

Най-опасното положение в мача дойде в 24-ата минута. Марио Гавранович бе изведен на чиста позиция в наказателното поле. Силният му удар от 10-ина метра, обаче бе насочен право в ръцете на Караджов.

120 секунди по-късно Окафор намери на границата на наказателното поле Варгас. Шутът по земя на последния обаче не успя да затрудни родния страж.

Първият български удар към вратата на Зомер дойде чак в 32-ата минута. Нанесе го сериозна дистанция Атанас Илиев, но високо над вратата.

В 40-ата минута Закариа мина като на парад през четирима от България, но шутът му границата на наказателното поле мина встрани от вратата.

По-малко от 2 минути след това Швейцария изпълни корнер. Топката стигна на два метра от ъгъла на вратарското поле до Окафор, чийто мощен изстрел премина над напречната греда.

В последните секунди на редовното време Окафор получи в наказателното поле и стреля технично по диагонала. Топката срещна лявата греда, „разходи“ се пред голлинията, след което бе изчистена в корнер от Кристиан Димитров.

Швейцария поведе по-малко от 180 секунди след началото на втората част. Шакири получи вляво в наказателното поле, напредна и центрира меко почти от аутлинията. Окафор се извиси на границата на вратарското поле и засече неспасяемо с глава за 1:0.

В 55-ата минута домакините по чудо не удвоиха аванса си. Шакири стреля от границата на вратарското поле, но топката разтресе лявата греда.

Това обаче се случи 120 секунди по-късно. Гавранович изведе на десния ъгъл на вратарското поле Варгас, който с плътен удар намери горния десен ъгъл на вратата за 2:0.

В 64-ата минута Шакири намери на левия ъгъл на вратарското поле Гавранович, който незабавно стреля. Топката се чукна в лявата греда и влетя в мрежата. След разглеждане на ситуацията с ВАР, обаче голът бе отменен заради засада.

5 минути по-късно Шакири изведе Итен сам срещу вратаря и последният без проблеми реализира. И този гол обаче не бе зачетен заради засада.

В 72-ата минута обаче Швейцария вкара гол, който бе признат. Щефен центрира отлично, а от вратарското поле Итен засече с глава за 3:0.

В първата минута на даденото продължение Швейцария стигна до нов гол. Шакири намери на границата на наказателното поле Фройлер, който с прецизен удар намери долния десен ъгъл на вратата на Караджов за крайното 4:0.