‘Фестивална’ е готова за лека атлетика

0
- -

Ремонтът на зала „Фестивална“ е на финалната права. Лекоатлетическата писта вече е напълно маркирана, като оборудването за състезателите ще бъде доставено в спортното съоръжение съвсем скоро, съобщава NOVA телевизия.

С изключение на някои технически детайли както и овала, чиято височина на виражите остава по стария стандарт, заради конструктивните ограничения на „Фестивална“, всички останали размери в обновеното спортно съоръжение са съобразени със съвременните изисквания за лекоатлетически зали.

На територията на „Фестивална“ вече се намират препятствията, стойките и част от площите за приземяване за вертикалните скокове, електронните часовници и механичните онагледителни табла, които ще влязат в употреба по време на националните шампионата в зала през 2018-та година.

След официалното откриване на залата Българска федерация лека атлетика, ще договори наемането й за зимата, като по желание на Министерството на младежта и спорта се очаква „Фестивална“ да започне своя нов лекоатлетически живот през месец ноември.