На „Армията“ готвят трансферен удар с гений от Гана

0
- -

Ганайски футболен гений може да заиграе в ЦСКА-София, пише „Мач Телеграф“. Става дума за 17-годишния Абдул Фатау Исахаку, който беше препоръчан на „червените“ от турски агенти чрез официалния Туитър на клуба.

Младокът играе като атакуващ халф, но може да действа и по крилата. Той се води един от най-големите таланти на африканската страна. Дори вече е записал две срещи за първия отбор на Гана. Бил е резерва в мача с Етиопия (1:1), а преди малко повече от месец е започнал от първата минута срещата със Зимбабве, спечелена с 3:1. Също тази година Абдул Фатау Исахаку е бил част от тима на Гана U20, спечелил турнира за Купата на африканските нации за тази възраст, провел се в Мавритания.

Към днешна дата 17-годишният халф е собственост на ганайския елитен Стедфаст, който го е преотстъпил до края на сезона на друг тим от първа дивизия на страната – Дриймс.

Бърза справка показва, че към Абдул Фатау Исахаку има интерес от страна на турския Трабзонспор и английския гранд Ливърпул. Припомняме, че ЦСКА-София вече привлече един талант от Гана. Става дума за Бисмарк Чарлс, който донесе Купата на „червените“ миналия сезон, но през този постоянно е преследван от контузии.